Moja miłość - Pavlova z bitą śmietaną i truskawkami :) Delikatna, krucha beza z wierzchu, mięciutka w środku, udekorowana bitą śmietaną i przepysznymi truskawkami. Efektowny deser, nie tylko od święta.
Pavlova z bitą śmietaną i truskawkami
*Beza:
- 6 białek
- szczypta soli
- 350 g cukru pudru
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
*Dodatkowo:
- 500 ml śmietany 30%
- 2 x fix do śmietany (jeżeli beza ma dłużej postać)
- 1 cukier z prawdziwą wanilią
- ok. 250 g truskawek

Ubić dobrze schłodzoną śmietanę na sztywno wraz z fix-em i cukrem z prawdziwą wanilią (jeśli mamy zamiar zjeść cały deser w ciągu krótkiego czasu ok. 2 godzin możemy nie używać fix-a). Truskawki pokroić na pół lub na 3. Bitą śmietanę wyłożyć na wierzch wystudzonej bezy, ułożyć truskawki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz