Kruche babeczki z pasztetem

Nie powiem, że łatwo było wymyślić smaczny przepis z pasztetem, ale udało się - kruche babeczki z pasztetem Wielkopolskim z drobiem z suszonymi pomidorami i bazylią firmy Profi. Zrobiłam dwa rodzaje babeczek - jedne na zimno z kremem z majonezu i suszonych pomidorów, drugie - na ciepło posypane żółtym serem, które można podać w towarzystwie sosu czosnkowego. Świetny pomysł na imprezy lub smaczne śniadanie. Więcej produktów firmy Profi: http://profi.com.pl/

Kruche babeczki z pasztetem


  

Składniki:

na babeczki (ok. 20 szt.):
  • 250 g mąki
  • 100 g masła
  • szczypta soli
  • suszona bazylia, ostra papryka w proszku, pieprz
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki śmietany 18%
Wszystkie składniki zagnieść. Wstawić do lodówki na ok. 30 minut. Po tym czasie wałkować, wycinać foremką do babeczek kółka. Wysmarowane masłem foremki wylepiać ciastem. Piec ok. 10-15 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.


dodatkowo:
  • pasztet Wielkopolski z drobiem i z suszonymi pomidorami i bazylią firmy PROFI
  • pomidory suszone (ok. 10 szt.)
  • 4 łyżki majonezu
  • listki bazylii
  • 100 g sera żółtego


Na każdą babeczkę kłaść po łyżeczce pasztetu Wielkopolskiego z drobiem i z suszonymi pomidorami i bazylią firmy PROFI. Pomidory zblendować z majonezem. Połowę babeczek posmarować kremem z suszonymi pomidorami i majonezu. Udekorować bazylią. Drugą połowę posypać tartym serem żółtym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 5-10 minut. Podawać udekorowane bazylią.
Wakacje z Profi

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wydrukuj

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...